PV-systemen

Een PV-systeem is een installatie waarbij met behulp van zonnepanelen zonlicht wordt omgezet in elektriciteit.

Een PV-systeem bestaat uit de volgende elementen:

  • Zonnepanelen
  • Montagesysteem
  • Omvormer
  • optioneel : Thuisbatterij

Wat is een zonnepaneel?

Een zonnepaneel, ook wel PV-paneel genoemd, genereert elektriciteit vanuit zonne-energie. Zonnepanelen worden ingezet om duurzaam energie te genereren. In de loop van de jaren zijn de prijzen van de PV-installatie heel sterk in prijs gedaald en het vermogen per paneel steeds groter geworden. Deze evolutie zorgt ervoor dat de huidige installaties een terugverdientijd hebben van minder dan 8 jaar, zelfs zonder subsidies.

 

Onze merken

 

 

SOLARWATT
SOLARWATT is een leidende speler op de Europese markt en produceert al meer dan vijfentwintig jaar lang hoogwaardige zonnepanelen in Duitsland en telt meer dan 300 werknemers. Met hoogwaardige zonnepanelen en intelligente energiesystemen richt SOLARWATT zich op de particuliere en zakelijke markt.
SOLARWATT is voor negentig procent in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW. Middels een hechte samenwerking met BMWi heeft SOLARWATT één van de meest geautomatiseerde en innovatieve fabrieken ter wereld.
De volledige productie wordt uitgevoerd door slimme robots die zorgen voor een constante productie van hoge kwaliteit. Bovendien zijn alle onderdelen zorgvuldig op elkaar afgestemd. Alleen een goed gecombineerd zonne-energiesysteem
levert immers de hoogste opbrengst op!
Naast de productie en levering van glas-glas zonnepanelen maakt SOLARWATT decentrale energieoplossingen voor consumenten en bedrijven. Uniek daarbij is dat de combinatie van onze glas-glas zonnepanelen, onze thuisaccu en ons energiemanagementsysteem één geïntegreerd systeem vormt.
GEMAAKT IN DUITSLAND
De nieuwe generatie zonnepanelen van SOLARWATT hebben een opbrengst die gegarandeerd 25% boven de industrienorm ligt. Bovendien zijn de panelen van SOLARWATT aanzienlijk beter bestand tegen alle belastingen en milieu- invloeden. Het resultaat: hogere betrouwbaarheid vanaf dag 1 en tot 33% toename van de levensduur.
Ecotrading is dan ook trots om PREMIUM PARTNER van SOLARWATT te zijn.
Meer info op www.solarwatt.nl

LG SOLAR

De NeON® R is het nieuwe top paneel van LG en is voorzien van de meest  efficiënte en hoogstaande energieopwekkingstechnologie die LG uit geproduceerd heeft.. Dankzij het esthetische ontwerp en de uitstekende prestaties van  370 Wp (maximale paneeleffeciêntie van 21,4%), is dit zonnepaneel een verrijking voor elk dak.

Alle panelen van LG worden geleverd met een productgarantie van 25 jaar en zijn voorzien van een verbeterde lineaire vermogensgarantie van 25 jaar.

Ecotrading is “authorized LG PRO Solar Partner”

Meer info op www.lg-solar.com/nl

PANASONIC

Reeds meer dan 20 jaar produceert Panasonic de originele hoogrenderende fotovoltaïsche module HIT®. Sinds de productiestart van de gepatenteerde, hoogrenderende fotovoltaïsche module in 1997 bracht de elektronicagigant meer dan 18 miljoen HIT®-modules op de markt. Hiermee schonk Panasonic schone, betaalbare energie aan consumenten, bedrijven en instellingen over de hele wereld.
De baanbrekende heterojunctiezonnecellen van het elektronicabedrijf gebruiken een combinatie van monokristallijne en amorfe zonne-energietechnologieën om nog meer zonne-energie af te leveren.
Door gebruik te maken van deze HIT®technologie hebben de panelen van Panasonic een snellere opstart vanaf het eerste daglicht. Bij bewolking en slecht weer kunnen de panelen van Panasonic uitzonderlijke resultaten laten optekenen.

Panasonic heeft de beste temperatuurcoëfficiënt van alle panelen vandaag op de markt. Panasonic geeft dan ook 25 jaar product- en opbrengstgarantie.

Als Panasonic Premium Solar Installer biedt Ecotrading zowel de HIT 330Wp black framed als de KURO 320Wp Full Black aan.

Meer info op https://eu-solar.panasonic.net/nl

 


Omvormers

De functie van de omvormer is heel simpel, namelijk het omzetten van de energie geproduceerd door de zonnepanelen naar bruikbare energie, wisselstroom. Zonnepanelen produceren namelijk gelijkstroom.

Zonnepanelen kunnen op twee manieren worden aangesloten aan het elektriciteitsnet. Zonnepanelen kunnen ofwel in serie, ofwel in parallel geschakeld worden. Of zonnepanelen in serie of in parallel geschakeld zijn, zal een invloed hebben op het rendement van de zonnepanelen.

Serie of parallel : Ecotrading heeft steeds een passende omvormer

Onze merken

GOODWE

Goodwe is een toonaangevende onderneming die zich richt op onderzoek en productie van PV-omvormers en oplossingen voor energieopslag. Goodwe omvormers worden voornamelijk gebruikt voor residentiële sytemen, commerciële systemen en energieopslag systemen, variërend van 1,0 tot 80 kW. Ze bieden betrouwbare bediening en uitstekende prestaties en worden door haar klanten wereldwijd geprezen. Naast de voordelige aankoopprijs, biedt Goodwe een garantie aan van 10 jaar.

Meer info op www.goodwe.com

FRONIUS

Kwaliteit
Naast overtuigende prestaties en innovatieve technologie overtuigt Fronius ook met de beste kwaliteit die op de markt beschikbaar is. Al meer dan 20 jaar is Fronius doorlopend ISO 9001-gecertificeerd en staat Fronius in de zonne-energiebranche bekend als kwaliteitspionier. Zo maakt Fronius op haar hoofdlocatie in Sattledt kwaliteitsproducten met een hoge mate van verticale integratie, die “Made in Austria” zijn.

Duurzaamheid
Als pionier op het gebied van zonne-energie zet Fronius volledig in op duurzaamheid. Duurzaamheid wordt een integraal zeer belangrijk onderdeel van het bedrijf: van directie tot productontwerp en service. Met efficiënte en milieuvriendelijke oplossingen voor het opslaan en distribueren van zonne-energie leveren we een belangrijke bijdrage aan de energietransitie.

Meer info op www.fronius.com/nl-nl/netherlands/fotovoltaire

SOLAREDGE

SolarEdge bedacht een intelligente omvormeroplossing die de manier waarop energie in PV-systemen wordt gewonnen en beheerd fundamenteel heeft veranderd. De DC-geoptimaliseerde omvormeroplossing van SolarEdge maximaliseert energieopwekking op individueel paneelniveau terwijl de kosten van de opgewekte energie worden verlaagd.
Paneelfabrikanten, installateurs en systeemeigenaren genieten van de voordelen van de SolarEdge technologie zoals maximale opbrengst dankzij maximum power point tracking (MPPT) op paneelniveau, optimale dakbenutting dankzij onbeperkte ontwerpmogelijkheden, verbeterd onderhoud en accurate probleemoplossing dankzij monitoring op paneelniveau. Een ander voordeel is de DC-afschakeling voor de veiligheid van installateurs, onderhoudspersoneel en brandweermannen dankzij het SafeDC™-mechanisme van SolarEdge.

Sinds het begin van de verkoop in 2010 heeft SolarEdge ongeveer 6,7 Gigawatt (GW) aan DC-geoptimaliseerde omvormeroplossingen verkocht en zijn de producten in PV-systemen in 120 landen geïnstalleerd.

De missie van SolarEdge is om de grootste aanbieder van omvormeroplossingen te worden in alle segmenten van de zonne-energiemarkt en om de beschikbaarheid van schone, hernieuwbare energie te vergroten.

Meer info op www.solaredge.com/nl

 


Batterij-opslag

Hoe kan zonnestroom opgeslagen worden?
De gelijkspanning uit zonnepanelen kan opgeslagen worden in batterijen. De opslagcapaciteit wordt uitgedrukt in kWh en hangt af van het volume aan batterijen. Niet alle types batterijen zijn daarvoor geschikt: ze moeten in combinatie met zonnestroom een aantal specifieke eigenschappen hebben, zoals diepe ontlading en een groot aantal laadcycli.

Onze merken

LG CHEM

LG Chem, een dochteronderneming van LG, is het grootste chemische bedrijf in Zuid-Korea en een toonaangevende producent van opslagsystemen. Het bedrijf is de belangrijkste leverancier voor de wereldwijde auto-industrie. In 2015 breidde LG Chem uit naar de sector van energie-opslagsystemen voor zowel huishoudelijk als industrieel gebruik. LG Chem produceert lithium-ion batterijen.

Meer info op www.lgchem.com/global/ess/ess/product-detail-PDEC0001

SOLARWATT

Zonne-energie opslaan met MyReserve – SOLARWATT
Het nieuwe energieopslagsysteem – nu beschikbaarDe nieuwste mijlpaal op de weg naar decentrale energieopwekking: Met de MyReserve biedt SOLARWATT de juiste opslagtechnologie om een uiterst zuinig systeem op te bouwen voor de toevoer van energie vanuit uw eigen dak. En dankzij het modulaire concept past het perfect bij je persoonlijke behoeften. De MyReserve is ’s werelds eerste echte volledig modulaire energieopslagsysteem. Er zijn bijna geen grenzen in termen van capaciteit en prestaties. Hoe meer opslagcapaciteit of vermogen nodig is, hoe meer componenten met elkaar verbonden kunnen worden. SOLARWATT MyReserve maakt het mogelijk.

Pluk de vruchten van jouw zonne-energiesysteem

  • Produceer voortaan uw eigen groene stroom en zet zo uw energieprijs voor de komende jaren vast
  • Gebruik energie van de zon wanneer jij dat nodig hebt
  • Stijging decentraal verbruik tot 80%

Meer info op www.solarwatt.nl/zonne-energie-systemen/zonne-energie-opslaan/

 

Interesse?

Neem contact op voor uw gratis offerte