PV-systemen

Een PV-systeem is een installatie waarbij met behulp van zonnepanelen zonlicht wordt omgezet in elektriciteit.

Een PV-systeem bestaat uit de volgende elementen:

  • Zonnepanelen
  • Montagesysteem
  • Omvormer
  • optioneel : Thuisbatterij

Wat is een zonnepaneel?

Een zonnepaneel, ook wel PV-paneel genoemd, genereert elektriciteit vanuit zonne-energie. Zonnepanelen worden ingezet om duurzaam energie te genereren. In de loop van de jaren zijn de prijzen van de PV-installatie heel sterk in prijs gedaald en het vermogen per paneel steeds groter geworden. Deze evolutie zorgt ervoor dat de huidige installaties een terugverdientijd hebben van minder dan 8 jaar, zelfs zonder subsidies.

 

Ons huismerk

SOLARWATT
SOLARWATT is een leidende speler op de Europese markt en produceert al meer dan vijfentwintig jaar lang hoogwaardige zonnepanelen in Duitsland en telt meer dan 300 werknemers. Met hoogwaardige zonnepanelen en intelligente energiesystemen richt SOLARWATT zich op de particuliere en zakelijke markt.
SOLARWATT is voor negentig procent in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW. Middels een hechte samenwerking met BMWi heeft SOLARWATT één van de meest geautomatiseerde en innovatieve fabrieken ter wereld.
De volledige productie wordt uitgevoerd door slimme robots die zorgen voor een constante productie van hoge kwaliteit. Bovendien zijn alle onderdelen zorgvuldig op elkaar afgestemd. Alleen een goed gecombineerd zonne-energiesysteem
levert immers de hoogste opbrengst op!
Naast de productie en levering van glas-glas zonnepanelen maakt SOLARWATT decentrale energieoplossingen voor consumenten en bedrijven. Uniek daarbij is dat de combinatie van onze glas-glas zonnepanelen, onze thuisaccu en ons energiemanagementsysteem één geïntegreerd systeem vormt.
GEMAAKT IN DUITSLAND
De nieuwe generatie zonnepanelen van SOLARWATT hebben een opbrengst die gegarandeerd 25% boven de industrienorm ligt. Bovendien zijn de panelen van SOLARWATT aanzienlijk beter bestand tegen alle belastingen en milieu- invloeden. Het resultaat: hogere betrouwbaarheid vanaf dag 1 en tot 33% toename van de levensduur.
Ecotrading is dan ook trots om PREMIUM PARTNER van SOLARWATT te zijn.
Meer info op www.solarwatt.nl

Interesse?

Neem contact op voor uw gratis offerte

 


Omvormers

De functie van de omvormer is heel simpel, namelijk het omzetten van de energie geproduceerd door de zonnepanelen naar bruikbare energie, wisselstroom. Zonnepanelen produceren namelijk gelijkstroom.

Zonnepanelen kunnen op twee manieren worden aangesloten aan het elektriciteitsnet. Zonnepanelen kunnen ofwel in serie, ofwel in parallel geschakeld worden. Of zonnepanelen in serie of in parallel geschakeld zijn, zal een invloed hebben op het rendement van de zonnepanelen.

Serie of parallel : Ecotrading heeft steeds een passende omvormer

Ons huismerk

SOLAREDGE

SolarEdge bedacht een intelligente omvormeroplossing die de manier waarop energie in PV-systemen wordt gewonnen en beheerd fundamenteel heeft veranderd. De DC-geoptimaliseerde omvormeroplossing van SolarEdge maximaliseert energieopwekking op individueel paneelniveau terwijl de kosten van de opgewekte energie worden verlaagd.
Paneelfabrikanten, installateurs en systeemeigenaren genieten van de voordelen van de SolarEdge technologie zoals maximale opbrengst dankzij maximum power point tracking (MPPT) op paneelniveau, optimale dakbenutting dankzij onbeperkte ontwerpmogelijkheden, verbeterd onderhoud en accurate probleemoplossing dankzij monitoring op paneelniveau. Een ander voordeel is de DC-afschakeling voor de veiligheid van installateurs, onderhoudspersoneel en brandweermannen dankzij het SafeDC™-mechanisme van SolarEdge.

Sinds het begin van de verkoop in 2010 heeft SolarEdge ongeveer 6,7 Gigawatt (GW) aan DC-geoptimaliseerde omvormeroplossingen verkocht en zijn de producten in PV-systemen in 120 landen geïnstalleerd.

De missie van SolarEdge is om de grootste aanbieder van omvormeroplossingen te worden in alle segmenten van de zonne-energiemarkt en om de beschikbaarheid van schone, hernieuwbare energie te vergroten.

Meer info op www.solaredge.com/nl

Interesse?

Neem contact op voor uw gratis offerte

 


Batterij-opslag

Hoe kan zonnestroom opgeslagen worden?
De gelijkspanning uit zonnepanelen kan opgeslagen worden in batterijen. De opslagcapaciteit wordt uitgedrukt in kWh en hangt af van het volume aan batterijen. Niet alle types batterijen zijn daarvoor geschikt: ze moeten in combinatie met zonnestroom een aantal specifieke eigenschappen hebben, zoals diepe ontlading en een groot aantal laadcycli.

Meer info op www.thuisbatterijen.com